vineri, 6 septembrie 2013

Dulceata din rosii galbene



Aceasta este o dulceata mai putin cunoscuta in primul rand datorita faptului ca rosiile galbene traditionale sunt din ce in ce mai rare. 
Sunt o norocoasa deoarece am reusit sa gasesc seminte traditionale si le cultiv la mosie. Se prepara in anumite zone ale lumii in diferite feluri in functie de traditiile fiecarui loc si popor. 
Dupa ce am incercat mai multe variante,m-am indragostit de aceasta varianta pe care am modificat-o putin.In felul in care o pregatesc eu, este delicioasa pentru un mic dejun care iti da caloriile necesare, este potrivita pentru a prepara dulciuri cu ea si mai ales este foarte potrivita pentru imbinarea cu branzeturile cu gusturi tari, cele stagionate deoarece delicatetea dulcetii se ‘’casatoreste’’ foarte bine cu branzeturile de acest gen.

Ingrediente :

700 gr de rosii galbene
220 gr de zahar
1 ardei iute de tip Cayenne
Piper alb boabe si piper alb proaspat macinat.
Piper rosu boabe

Spalam bine rosiile sub jet de apa rece, apoi le uscam intr-un stergar curat de bucatarie si le feliem Julienne.Le asezam intr-o cratita impreuna cu zaharul si ardeiul iute.Cand incepe sa fiarba adaugam cateva boabe de piper alb boabe si macinam putin de piper alb in dulceata.
Fierbem dulceata la foc mic amestecand in ea din cand in cand pentru a nu se prinde, timp de cca- 40-45 de minute.Trecut acest timp, punem dulceata in borcane mici, le inchidem ermetic, le rasturnam timp de cateva minute cu capul in jos pentru a se forma vacum si apoi asezam borcanele timp de 2 zile intre paturi, in acest fel ele se vor raci natural. Le etichetam si le asezam in camara.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu