Aceasta este o dulceata mai putin cunoscuta in primul rand
datorita faptului ca rosiile galbene traditionale sunt din ce in ce mai rare.
Sunt o norocoasa deoarece am reusit sa gasesc seminte traditionale si le cultiv
la mosie. Se prepara in anumite zone ale lumii in diferite feluri in functie de
traditiile fiecarui loc si popor.
Dupa ce am incercat mai multe variante,m-am
indragostit de aceasta varianta pe care am modificat-o putin.In felul in care o
pregatesc eu, este delicioasa pentru un mic dejun care iti da caloriile
necesare, este potrivita pentru a prepara dulciuri cu ea si mai ales este
foarte potrivita pentru imbinarea cu branzeturile cu gusturi tari, cele
stagionate deoarece delicatetea dulcetii se ‘’casatoreste’’ foarte bine cu
branzeturile de acest gen.
Ingrediente :
700 gr de rosii galbene
220 gr de zahar
1 ardei iute de tip Cayenne
Piper alb boabe si piper alb proaspat macinat.
Piper rosu boabe
Spalam bine rosiile sub jet de apa rece, apoi le uscam intr-un stergar
curat de bucatarie si le feliem Julienne.Le asezam intr-o cratita impreuna cu
zaharul si ardeiul iute.Cand incepe sa fiarba adaugam cateva boabe de piper alb
boabe si macinam putin de piper alb in dulceata.
Fierbem dulceata la foc mic amestecand in ea din cand in cand
pentru a nu se prinde, timp de cca- 40-45 de minute.Trecut acest timp, punem
dulceata in borcane mici, le inchidem ermetic, le rasturnam timp de cateva
minute cu capul in jos pentru a se forma vacum si apoi asezam borcanele timp de
2 zile intre paturi, in acest fel ele se vor raci natural. Le etichetam si le
asezam in camara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu