joi, 1 mai 2014

Tocana de vita si ciuperci cu paine aurie cu cascaval



Ingrediente ptr 6 persoane
·         1 kg de carne de vita
·         2 linguri de ulei de masline
·         500 ml bere bruna
·         250 de gr ciuperci
·         500 ml de supa de vita
·         2 cepe rosii mari
·         300 gr cascaval ras
·         2-3 foi de dafin
·         ½ lingurita de maiorana
·         2 linguri de bulion de casa
·         1 lingura de zahar
·         6 felii de paine de casa ( sa nu fie paine facuta in aceeasi zi )
·         Faina

Preparare:
Spalam carnea de vita, o taiem in cuburi, o rostogolim prin faina si intr-o tigaie in care incingem uleiul, vom praji carnea timp de 4-5 minute, dupa care o scoatem din tigaie si o punem deoparte.
In tigaia cu ulei vom adauga ceapa tocata marunt, o calim pana cand devine aurie si apoi o inabusim cu berea timp de 15 minute, dupa care mutam compozitia intr-o cratita mai mare, adaugam supa de vita si cand a dat in clocot, adaugam si carnea prajita.Dupa cca. 20 de minute vom adauga ciupercile, condimentele si fierbem la foc mic, cu capac timp de circa 1 ora si 15 minute.


Cand carnea este gata, mutam tocana in  vase de lut rezistente la temperatura mare, in acest caz in 6 vase de lut. Pe o tava asezam feliile de paine de casa pe care presaram mult cascaval ras si dam la cuptor incalzit vasele si tava cu painea pana cand aceasta va deveni aurie.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu