sâmbătă, 19 iulie 2014

Rulada de dovlecei




Este sezonul legumelor, zarzavatelor si al fructelor de sezon care sunt atat de sanatoase si care ajuta organismul sa compenseze caloriile pierdute. Dovleceii inafara de gustul delicios au o importanta foarte mare datorita compozitiei lor. Sunt bogati in apa, circa 95% iar coaja lor contine mari cantitati de magneziu, vitamina A, fibre alimentare, potasiu, vitamina B9 si fosfor.Au efecte terapeutice extraordinare daca le consumam crude ca salata iar daca dorim sa facem o cura de dovlecei, ar trebui sa consumam zilnic pe timpul sezonului acestora circa 200 gr.
Personal imi plac la nebunie insa nu poti in permanenta sa ii pregatesti pané sau umpluti si atunci am inventat o reteta care poate fi servita calda sau rece, este usor de preparat si este foarte delicioasa.

Ingrediente:

700 gr dovlecei
1 ceapa rosie
2 oua
160 gr de cascaval
200 gr de bacon taiat in felii
4 oua fierte
140-150 gr de pesmet
2-3 catei de usturoi
Cateva linguri de ulei extravirgin de masline
Condiment de casa ( sau achizitionat )
Nucsoara
Piper alb macinat
sare

Preparare

Spalam dovleceii si ii dam pe razatoarea mare, presaram cu sare si ii asezam intr-o strecuratoare pentru a elimina apa. Dam pe razatoare si cascavalul si il punem deoparte.Dupa circa 20 de minute, vom stoarce dovleceii de apa si ii mai lasam in strecuratoare. Tocam marunt ceapa si o innabusim cu ulei de masline si apoi o lasam sa se raceasca iar intre timp vom fierbe cele 4 oua. Amestecam intr-un castron dovleceii, cascavalul ras, ceapa calita si adaugam usturoi zbrobit si le condimentam dupa gust, dupa care adaugam pesmetul si ouale crude. Vom pune pe masa o bucata de folie alimentara pe care asezam feliile de bacon una langa alta in asa fel incat sa formeze un soi de ‘’patura’’. Incepand cu a doua felie adaugam jumatate din compozitia de dovlecei, apoi adaugam ouale fierte pe care le vom acoperi cu jumatea ramasa din compozitie. Cu ajutorul foliei, vom face o rulada in asa fel incat sa fie acoperita in totalitate de bacon. Tapetam o tava cu hartie de copt pe care vom aseza cu atentie rulada, o ungem cu putin ulei de masline si o dam la cuptor preincalzit pana se rumeneste. O lasam sa se raceasca putin, dupa care o feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
Se poate servi calda sau rece, drept aperitiv sau fel principal asortata cu salata de rosii sau cu garnitura de cartofi la cuptor cu rozmarin iar daca aveti timp, puteti sa preparati un puré de morcovi care va conferi ruladei o balanta foarte buna a gusturilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu