duminică, 25 ianuarie 2015

Rosii umplute cu salata de creveti



Ingrediente pentru 4 persoane:

4 fructe de avocado mature
4 rosii
250 gr creveti proaspeti
½  lamaie
1 lingurita mustar dulce
100 ml ulei extravirgin de masline
5-6 frunze de busuioc
Putina salata rucola
O bucatica de usturoi
Sare


Spalam rosiile, le uscam intr-un stergar de bucatarie curat si le taiem calotele. Saram usor interiorul rosiilor si le asezam cu capul in jos in asa fel incat sa iasa zeama din ele.
Intre timp fierbem crevetii in apa putin sarata, timp de 15 minute dupa ce clocoteste apa, apoi le curatam de cap si de coaja si le punem deoparte.
Punem intr-un blender uleiul, zeama de la jumatate de lamaie, lingurita de mustar, frunzele de busuioc si usturoiul si le amestecam timp de cateva minute, pana cand obtinem un sos compact. Curatam avocado-ul in felul urmator: pregatim un vas cu apa si zeama de lamaie unde vom aseza bucatile de avocado ca sa nu se oxideze. Curatam fructul de coaja, il taiem in doua, asezam in apa cu lamaie pana cand terminam de curatat toate fructele. Le uscam in stergar curat si le taiem in cubulete. Amestecam bucatile de avocado cu crevetii si sosul pregatit in prealabil. Captusim rosiile cu frunze de rucola si le umplem cu salata.
Este un aperitiv delicios pe care il vom servi cu un vin spumant sau cu un vin alb tanar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu