miercuri, 8 iulie 2015

Prea cald, ce mancam? & Salata pentru zile fierbinti



A venit caldura mare peste noi dragilor si trebuie sa ne schimbam complet alimentatia. Alegem alimente care contin aminoacizii care favorizeaza sinteza serotoninei. Excelente pentru caldura sunt salata verde, mai ales laptuca, ceapa, cicoarea, usturoiul, ouale fierte, laptele cald si fructele.

Sosirea caldurii, tine treji si in aceasta vara milioane de romani care sufera de insomnie. Pentru a ne garanta nopti mai linistite in urmatoarele zile care sunt marcate de caldura este foarte important sa ne pregatim si mai ales sa nu ne gresim alimentatia.
Alimente, cum ar fi orez, paine, paste fainoase dar si salata verde, branzeturi, fructe, mai ales piersici si nectarine ne pot veni in ajutor pentru a depasi noptile de insomnie.
Sub nici o forma nu trebuie sa consumam alimentele condimentate cu mult piper si sare, dar si chipsuri, hrana in conserva, supe din cubulete care sunt dusmanii organismului nostru la brat cu temperaturile foarte ridicate. Atentie mare in aceasta perioada si la cafea si super alcoolice care sunt considerate de catre specialisti ca drept riscante.Asadar daca doriti sa va petreceti noaptea pasnic in bratele lui Morpheus, renuntati la acestea! Focusul pe alimentatie in aceste zile fierbinti este pe varstnici si copii; acestia adorm foarte greu iar daca alimentatia nu este corecta, situatia acestora se poate agrava.

Din acest motiv trebuie alese alimente care contin triptofan, un aminoacid care favorizeaza sinteza serotoninei.Acesta este considerat si neuromediatorul bunastarii si neurotrasmitatorul cerebral care stimuleaza relaxarea. Serotonina creste odata cu consumul alimentelor cu zaharuri simple precum fructele dulci de sezon, in timp ce salata verde, ceapa, cicoarea, ceapa si usturoiul sunt recunoscute pentru proprietatile lor sedative ceea ce inseamna ca ajuta somnul.
Un pahar de lapte proaspat caldut este excelent inainte de somn pentru ca inafara ca micsoreaza aciditatea gastrica care poate ne poate strica somnul, ajuta ca elementele care favorizeaza un bun somn, sa intre in circuitul organismului nostru.

In final, ceva dulce si bogat in carbohidrati are o actiune antistress, precum infuziile din plante indulcite cu miere care ne vor crea o stare de relax si placere.

Propunerea mea de astazi pentru o masa fara repercusiuni asupra organismului:

Salata pentru zile fierbinti

Ingrediente pentru 2 persoane:

1 mozzarella proaspata
150 gr sardine
1 rosie mare
Castravete
Dovlecel proaspat
Champignon
Busuioc proaspat
Sare
Ulei extravirgin de masline
Otet balsamic

Preparare:

Feliem mozzarella, o asezam pe doua farfurii intinse si asezam deasupra fiecarei felii de mozzarella cate o bucata de sardina.
Spalam si feliem ingredientele pentru salata, le asezam intr-un bol si preparam condimentul: amestecam uleiul de masline cu otetul balsamic si batem cu furculita pana cand obtinem o compozitie omogena. Potrivim de sare si varsam deasupra compozitia. Asezam salata pe mijlocul farfuriei si voilà!

Este foarte simplu de preparat, contine tot ceea ce are nevoie organismul nostru si datorita culorilor este foarte atractiva si pentru cei mici.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu