vineri, 7 august 2015

Supa crema de porumb cu creveti trasi la tigaie cu Cognac


Diversitatea porumbului in gastronomie poate fi cvasi infinita. Cu toate ca in Romania porumbul nu este folosit decat ca malai, fiert sau copt si in anumite zone din tara pentru prajituri, in America Latina de unde provine are nenumarate intrebuintari. Acest aliment bazic si rustic ne ofera o mare varietate de retete si forme de preparare, incepand de la tortillas, diferite prajeli pentru supe, in compozitia faimoaselor tamales, ca bautura racoritoare, burritos, enchiladas pana la multitudinea de supe si multe alte preparate. 

Supa crema de porumb se prepara in multe feluri si este foarte hranitoare. Este o supa catifelata, preparata din porumb de calitate si lasat sa fiarba la foc mic.
Si cum nu ma pot rabda sa nu experimentez si sa inventez retetele mele proprii, astazi am preparat o supa crema de porumb delicioasa de 5 stele!

Ingrediente pentru 2 persoane:

1 cutie de porumb
1 ceapa medie
3 fire de ceapa verde
1 cartof de dimensiune medie
2 catei de usturoi
5-6 felii de ardei iute rosu
30 ml lapte proaspat
30 ml smantana de gatit
5 ml Cognac
1 litru supa vegetala
Ulei extravirgin de masline
Sare
Piper

Ingrediente pentru creveti:

6 creveti Vannamei de la Ocean Fish
Ulei extravirgin de masline
Praf de ghimbir
Praf de ardei Cayenne
Sare
10 ml Cognac

Preparare:

Calim in ulei extravirgin de masline ceapa, usturoiul, ardeiul iute si cartoful taiat in cubulete, timp de 4-5 minute amestecand continu. Stingem cu Cognac si inabusim timp de 3-4 minute, dupa care adaugam porumbul, potrivim de sare, adaugam supa vegetala si fierbem timp de 25-30 de minute. Spre sfarsit adaugam laptele si smantana de gatit, mai fierbem 10 minute dupa care mixam supa pana cand obtinem o crema omogena.
Condimentam crevetii cu sare, praf de ghimbir si Cayenne si ii tragem la tigaie in ulei extravirgin de masline timp de 2 minute, stingem cu Cognac la flacara mare si ii dam la o parte dupa 1 minut.
Varsam supa crema de porumb in farfurii, decoram cu un fir de ulei extravirgin de masline si un fir de smantana de gatit, aruncam deasupra cateva boabe de piper multicolor si in mijlocul farfuriilor, asezam cate 3 creveti in picioare.

Degustarea a fost precum un curcubeu pe cerul gurii, ceea ce va doresc si voua!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu