marți, 6 octombrie 2015

Paste mare & pamant



Aceasta este o reteta care a devenit un clasic in familia noastra pentru ca ne plac nespus aromele de mare si pamant la un loc. Este inspirata din bucataria italiana dar ca de obicei, am schimbat din ingrediente si am obtinut un echilibru excelent al gusturilor.
Este un preparat delicios, sanatos si usor de preparat cu care ii veti face bucurosi pe cei dragi sau pe oaspetii vostri, in plus este un preparat pentru iubitorii de ciuperci si de creveti. Ca de obicei am folosit ingrediente proaspete de calitate, pentru ca numai cu acestea, preparatele noastre vor fi de neuitat si sa nu uitam de sanatate pentru ca acest preparat contine o gramada de vitamine.

Ingrediente pentru 2 persoane:
140 gr paste fainoase
250 gr creveti de cocktail Ocean Fish
50 gr dovlecei
50 gr ciuperci Champignon
40 gr ardei capia
2 rosii mici
4 feliute ardei iute rosu
1 ceapa verde
1 lingura de busuioc proaspat tocat
10 ml vin Rosé Terase Danubiene de la Vinarte
Sare
Piper proaspat macinat
Ulei extravirgin de masline


Preparare:

Mai intai vom spala, curata si taia sau felia ingredientele. Tragem la tigaie in ulei extravirgin de masline, ceapa, dovlecei si ardeii capia taiati cubulete si ciupercile Champignon taiate felii. Stingem cu vin rosé si dupa 3-4 minute adaugam rosiile taiate cubulete, potrivim de sare si piper proaspat macinat si fierbem la foc mic timp de 5 minute. Adaugam crevetii si busuiocul proaspat si fierbem 2 minute.

Intre timp fierbem pastele fainoase in apa sarata dupa indicatiile de pe confectia acestora, le scurgem si le amestecam cu sosul.

Servim aceste paste cu un pahar de rosé Terase Danubiene de la Vinarte, un vin delicat si aromat care se potriveste de minune cu aceste paste.
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu