duminică, 29 noiembrie 2015

Creveti cu legume, orez si reductie din vin alb



Zilele acestea am impartasit cu voi retete din traditia mea ungureasca, retete care v-au placut foarte mult. Astazi fiind duminica, va propun un preparat pe baza de creveti si legume proaspete, un preparat delicios si cu toate ca o sa vi se para la inceput dificil, este usor de preparat, cu conditia sa respectati pasii. 
Inafara gustului delicat si delicios, cei mici vor fi atrasi de simfonia de culori.
Ingrediente pentru 4 persoane:

16 creveti Vannamei de la Ocean Fish
1 dovlecel
1 morcov
1 ardei capia
Sare mediteraneana
Ulei de floarea soarelui

Ingrediente pentru sosul crevetilor:

2 rosii
1 lingura de Sauvignon Blanc Terase Danubiene de la Vinarte
2-3 frunze de busuioc
Ulei extravirgin de masline
Sare mediteraneana

Ingrediente pentru garnitura:

150 gr orez
Ingrediente pentru reductia de vin alb:
1 lingurita de unt
1 lingurita de zahar
60 ml Sauvignon Blanc Terase Danubiene de la Vinarte
Putina sare

Ingrediente pentru decorare:

Frunze de busuioc rosu
Muguri de trifoi
Preparare:

Primul lucru pe care il vom prepara este reductia de vin, dupa cum urmeaza: incalzim untul si zaharul intr-o craticioara antiaderenta si cand acestea vor prinde o usoara culoare aurie, stingem cu vinul alb, potrivim de sare si fierbem la foc mic pana cand obtinem o reductie cremoasa. ( consistenta trebuie sa fie ca al unui sirop de fructe). Reductia o vom tine la cald. 

Curatam, spalam si taiem ardeii si morcovul pe lung in fasii subtiri de circa 1 cm latime. Le tragem la tigaie in putin ulei de floarea soarelui, le potrivim de sare si le pastram la cald.
Punem la fiert in apa sarata orezul si il fierbem ''al dente'', dupa indicatiile de pe confectie. Intre timp vom prepara crevetii. Spalam si taiem in cubulete foarte mici rosiile si le tragem la tigaie in ulei extravirgin de masline. Potrivim de sare si adaugam busuiocul tocat foarte marunt. Cand sosul se va reduce si va prinde consistenta, adaugam crevetii si ii fierbem circa 2 minute pe ambele parti.

Compunem farfuria dupa cum ne ajuta fantezia, impartind cantitatile de preparat in 4 portii egale, stropim orezul cu reductia din vin alb si decoram cu frunzele de busuioc rosu si muguri de trifoi. Si daca am preparat reductia din vin alb, asociem preparatul nostru cu acelasi Sauvignon Blanc Terase Danubiene de la Vinarte.
Puteti inlocui busuiocul rosu si mugurii de trifoi cu alte ierburi aromate dar nu faceti rabat la calitatea produselor folosite!
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu