miercuri, 18 noiembrie 2015

Supa crema din fasole rosie cu ardei iute, avocado si legume



Neajunsurile suferite de popoarele lumii de-a lungul istoriei, a trezit creativitatea culinara, profitand la maxim de toate  alimentele avute la indemana si stim deja ca multe retete astazi celebre in toata lumea s-au nascut tocmai datorita acestor neajunsuri. Prin asemenea situatii au trecut diferite culturi din jurul lumii, in consecinta regasim retete de supe traditionale dar complet diferite intre ele in modul de preparare, in functie de regiunile geografice.
Nu exista nici o indoiala  ca necesitatea este cel mai bun consilier al omului si  lumea culinara nu a facut  exceptie. In fiecare continent,  supa este o poveste de stralucire datorita aromei si energiei cu care ne incarca.
Supa de fasole rosie este o traditie a tarilor din America Latina impreuna cu supa din fasole neagra si aici gasim o multitudine de modalitati de preparare a acesteia, in functie de tara, de mirodenii si zona geografica. Istoria acestei supe vine de undeva din negura vremurilor si aproape fiecare tara din aceasta regiune isi declara padre podesta-ul asupra originalitatii. Eu am invatat sa o prepar de la un bun amic mexican care era unul dintre cei mai pasionati profani in ale artei gastronomice din cati am intalnit si dupa nenumarate incercari reteta de astazi este cea preferata de noi. Astazi va voi impartasi versiunea rapida a acestei retete, preparata cu fasole rosie din cutie.

Ingrediente pentru 4 persoane:

1 cutie de fasole rosie
1 ceapa
1 avocado
1 catel de usturoi
1 ardei verde pimenta
1 ardei rosu
1 ardei iute rosu
½  lingurita de coriandru verde tocat marunt
2 felii de bacon
5-6 linguri de smantana
1, 5 litri de supa vegetala
Putin ulei
Sare

Ingrediente pentru crutoane:

Cate o felie de paine de persoana ( paine de o zi )
1 lingura de unt
Ardei iute in pulbere
Paprika dulce
Sare


Preparare:

In primul rand, vom taia in doua fructul de avocado, eliminam samburele, eliminam coaja si il asezam impreuna cu samburele intr-un vas cu apa si zeama de lamaie pana in momentul in care il vom folosi, pentru a evita oxidarea acestuia. Curatam, spalam si tocam marunt ceapa, usturoiul si jumatate si ardeiul pimenta, ardeiul rosu, ardeiul iute si bacon-ul si le calim la capac timp de 7-8 minute. Adaugam fasolea rosie,  supa vegetala, jumatate de avocado, coriandrul proaspat si potrivim de sare. Fierbem circa 35 de minute. Intre timp taiem in patratele mici jumatatile de ardei si le punem deoparte. Taiem in cuburi painea, o tragem la tigaie la foc mediu si le condimentam.
Mixam supa pana cand obtinem o crema omogena, adaugam jumatate din smantana si jumatate o pastram pentru decorarea farfuriilor si servim cu felii de avocado, ardei multicolor si crutoanele picante.
Am decorat supa cu cativa muguri de trifoi.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu