marți, 7 iunie 2016

Ragù din creveti cu filé de cod din Alaska



Astazi daruiesc o reteta amantilor de peste preparat intr-o maniera simpla, o reteta si pentru cei ce cred ca nu au darul de a gati. Cu toate ca pare grea la o prima vedere, aceasta reteta rafinata, poate fi preparata de catre oricine.
Ragù-ul place tuturor dar cand se ‘’imbraca’’ in straie de mare, capata un farmec irezistibil si asta pentru ca are un gust perfect si delicat. Optim pentru paste fainoase si pentru felul doi.
Unde mai punem ca intr-o ora, preparam reteta noastra, punem masa si suntem gata sa devoram delicatesa! 
Dar haideti sa ne apucam de treaba!
Va mentionez ca aceste cantitati sunt pentru 2 persoane.

Ingrediente pentru ragù:
300 gr creveti Vannamei de la Ocean Fish
1 ceapa argintie
500 ml suc de rosii de casa
50 ml Cabernet Sauvignon
½ lingurita busuioc uscat + 2-3 frunze busuioc proaspat
5 linguri ulei extravirgin de masline
1 ardei iute rosu
Sare mediteraneana
Ingrediente cod:

1 filé intreg de cod pe care il portionam in 4 bucati
1 lingurita Turmeric
¼ lingurita piper alb
Sare mediteraneana
Ulei masline pentru prajit

Ingrediente pentru rosiile caramelizate:

4 rosii Cherry
1 lingurita miere de albine
1 lingurita zahar brun
1 lingura Cognac
1 lingura vin alb sec
Preparare:

Mai intai vom prepara ragù-ul, dupa cum urmeaza. Spalam si curatam crevetii, ii taiem in bucati de circa 2 cm. Curatam, spalam si feliem ceapa si o calim in uleiul de masline, la foc mediu. Dupa circa 3-4 minute stingem cu vinul, fierbem inca 2 minute si apoi adaugam sucul de rosii, busuiocul, ardeiul iute si potrivim de sare. Fierbem la foc mic timp de 30 minute, dupa care adaugam crevetii, mai fierbem circa 6-7 minute si ragù-ul nostru va fi gata.
In timp ce fierbe acesta din urma, vom carameliza rosiile, incalzind intr-o craticioara antiaderenta mierea si zaharul. Cand acestea au prins o culoare aramie, adaugam rosiile, le invartim cu grija in caramel pe toate partile, apoi stingem cu amestecul din Cognac si vin si mai fierbem circa 6-7 minute.
Condimentam bucatile de cod cu Turmeric in abundanta, presaram cu sare si piper alb. Apoi incingem uleiul si prajim codul pe ambele parti, timp de 3-4 minute cel mult. Codul este foarte fraged si nu necesita sa fie gatit timp indelungat.
Adaugam in fiecare farfurie ragù din creveti, deasupra asezam doua bucati de cod de Alaska si decoram cu cate o rosie caramelizata.
Putem asocia acest preparat cu un Chardonnay cu caracter dar il putem asocia si cu Cabernet Sauvignon, cel cu care am preparat ragù-ul.

Si pana data viitoare, consumati peste in exces!

Aceasta reteta am creat-o pentru Ocean Fish si a fost publicata pentru prima oara pe site-ul www.oceanfish.ro si pe retele sociale cu acelasi nume.
 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu